Amerikanske

Ostekake med pasjonsfrukt lillestrøm

ostekake med pasjonsfrukt lillestrøm

overheadark, inni - rundt kanten av formen. Løs opp de myke gelatinbladene i noen ss med varmt vann. Fruktsekkene rundt frøene skal knuses, men de sorte frøene må ikke knuses, da kan sausen bli bitter. Det er varianter av denne jeg har laget som bryllupskaker. Lykke til og friskt mot. Vend deretter nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen, bruk gjerne en slikkepott. Bærene mellom moussene bør da ikke legges helt ut til kanten av kaka, da de synes gjennom den hvite sjokoladen og det blir ikke så pent. 180 grader i ovn.

Ostekake med pasjonsfrukt lillestrøm - Ostekake

Jeg dekorerer gjerne med ren sjokolade både rundt og på toppen. Kle en springform (20,22 eller24 cm) med bakepapir. Kjør fruktkjøttet raskt med en stavmikser. Du skal sitte igjen med ca 1 dl pasjonsfruktsaft. Legg i bløt gelantinplatene i iskaldt vann. På bildet er det den gule rektangle kaken som er også en måte du kan forme ostekaken din. Sprøyt ut bunnen på et bakepapir,. Da blir kanten litt finere. Knus kjeksen til smuler. Avkjøl til passe temperatur, deretter hell over den stivnete ostekaken. Avkjøl sausen før servering. ostekake med pasjonsfrukt lillestrøm

Ostekake med pasjonsfrukt lillestrøm - Ostekake

Pasjonsfruktjuice kan du kjøpe på innvandrerbutikk, noen assorterte butikker og i Sverige. Pisk stiv marengs av eggehviter og 5 ss sukker. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av formen og avkjøl. Tilsett resten av pureen og rør inn den italienske marengsen til du får en glatt røre. Legg gelatinbladene i kaldt vann. Stek i 20min eller til papiret slipper bunnen i ovnen. Kok opp sausen og jevn den med litt maisenna utrørt i kaldt vann. Når jeg tar kaken ut av fryseren da, så kan du bare ta bort formen og dra av papiret. Jeg synes også det er godt med et lag friske bær i midten,.eks. Slik gjør du: -Still stekeovnen på 180 grader -Knus nøttene i en kjøkkenmaskin (jeg brukte bollen til stavmikser) -Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend inn de malte hasselnøttene -Ha massen i en springform, ca 24 cm i diameter -Stek nøttebunnen i 10 min. Når alt er blandet godt sammen vender du inn den myke kremen. Hell deretter på den første moussen, la stivne gjerne i fryser, og hell så i den andre. Pasjonsfruktpure kan du lage selv ved å presse pasjonsfruktkjøtt gjennom en sil, eller du kan kjøpe det ferdig fra frysedisken på butikker med godt utvalg. Kremost naturel : 625g, gelantin :6,5 plater, pasjonsfruktpurre evt pasjonsfruktjuice :125g. Det er jeg som har laget den. Melløs sjokoladebunn, finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad eller mikrobølgeovn til den holder 45C. Søk på chocolate fans eller plissé chocolat på YouTube og så prøver du å gjøre det samme. Disse dekorteknikkene er kanskje for de ekstra ivrige. Du kan også kle kaken med et tynt lag ren sjokolade dekorert med sukkermønster, det er ikke så vanskelig, og det skal jeg lage en post på en annen gang. Kaken kan eventuelt dekkes med et tynt lag gelé og/eller toppet med oppskåret frukt og bær. Skal du ha plissé chocolat som på den ene bildet her, bør du sette av en uke eller to til bare å øve og rive deg i håret (egen erfaring). Gni blandingen gjennom en sil og fjern frøene. Tilsett pasjonsfruktsaften og hell blandingen over ostekake med pasjonsfrukt lillestrøm i ostemassen mens maskinene går på lav hastighet. Når nøttebunnen er avkjølt setter du den i bunnen av en 24 cm kakering og deretter heller du ostekake massen ned. Pasjonsfruktmousse, lag italiensk marengs. Hell kremen over kjeksbunnen og stryk toppen glatt med en lang stekespade eller lignende. Kaken er kjempefin helt uten glasur og med et lag bær på toppen, gjerne med et lett dryss av melis. Pisk opp fløten, den skal være mykt pisket.

0 tanker om “Ostekake med pasjonsfrukt lillestrøm”

Kommentere

E-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *